Стилове

You are here

Стилове

кликнете върху избрания стил, за да се запознаете с характера на тренировката и танца

Степ Аеробика: През 1989 година Джин Милър създава нов вид аеробни/кардио упражнения наричани днес под колективното наименование Степ Аеробика. След травма в коляното Милър се консултирала с ортопед, който ѝ препоръчал да укрепва мускулите поддържащи коляното, като се упражнява да стъпва върху щайга за мляко. Това била първата степ платформа позната днес, като степер (от англ. "stepper"). Изпълнявани в танцувален стил в ритъма на съвременната музика прави упражненията по Степ Аеробика един забавен и приятен начин за оформяне и тонизиране на тялото.

 Йога: Методът Виняса представлява плавно и осъзнато преминаване в различни асани (асана – поза в която практикуващият Йога стои стабилно, но релаксиращо), изпълнявани под съпровода на дъха. Йога освен че прави тялото балансирано, гъвкаво, силно и издръжиливо, повлиява както на емоционалното, така и на психическото състояние. Преминаването от поза в поза синхронизирано с дъха ни учи да се впуснем по течението на промените, да приемем нещата такива, каквито са без страх. Асаните довеждат съзнанието в неговото природно състояние, в настоящия миг. Практиките по Виняса Йога са подходящи за всеки, желаещ да се докосне до загадките на Йога и да отключи креативността си.

 САМБА

Самбата е музикален жанр, от който произлиза вид танц с африкански произход, изпълнен за пръв път в Бразилия и считан за една от основните бразилски културни манифестации.Сред характерните черти на самбата са акомпанимента на танца с кратки анонимни и мелодични фрази, основен мотив в стила самба ди рода, създаден в местността Реконкаво Баяно,в щата Баия и пренесен през втората половина на 19 век от африкански негри в Рио де Жанейро, тогавашната столица на Бразилската империя.

Ча-ча-ча

Ча-ча-ча е латиноамерикански танц с кубински произход, разновидност на мамбо, който става популярен през 1940 година. Изпълнява се под съпровода на музикален стил, носещ същото име и е представен за първи път от кубинския композитор и виолонист Jorrín. Ритъмът е развит на база чрез синкопиране на четвъртия удар.

Румба

Румба е най-бавният танц сред латиноамериканските танци с родина Куба, 
наричан „танцът на любовта“.По време на танца партньорите извършват характерни,
 сложни, но и много красиви фигури и стойки. В състезателните танци румба се 
 смята за почивката между другите ритмични латиноамерикански танци.
 
Пасо добле

Пасо Добле  е испански танц, имитиращ корида.
Пасо добле е бил един от многото испански народни танци, 
свързани с различни аспекти на испанския живот. 
В частност пасо добле е  посветен на боевете с бикове.
 Танцьорите на пасо добле представят матадора и неговия плащ и характера
 на музиката съответства на процесията преди коридата.
 Ролята на плащта най-често играе жената. Размерът на такта е 2/4 или 6/8.

За първи път боя с бикове се появил на остров Крит, но чак в началото на 18 век започнали да се провеждат в Испания. Танцът за първи път е изпълнен във Франция през 1920 г, и през 40-те години на 20 век станал популярен във висшето парижко общество, поради което и много стъпки и фигури имат френски наименования.

Джайв
Джайв е спортен танц, смятан за най-ритмичният, атрактивният и привличащ погледа.
Това е последният танц в програмата на латиноамериканските танци. 
Той е определящ при оценяването на двойката, понеже съдиите разбират 
дали танцьорите са изморени, а ако те са бодри и пълни с енергия,
 това означава, че са добре подготвени и най-често биват допускани 
 до следващия финал.

Салса
Салса  е танц по двойки, който се изпълнява на салса музика. Понякога се танцува и самостоятелно. Името на испански означава сос, или в този случай вкус или стил. Означава сос в истинския си смисъл, защото салсата е смесица от много стилове, звуци и инструменти.
Според музиковедите и музикалните историци името салса е прието сред танцьорите постепенно в продължение на няколко десетилетия. За първи път думата се чува по радиото в композицията на Игнасио Пиньейро (Ignacio Pineiro), посветена на стар негър продаващ бутифара (вид наденица) на централната улица на Матансас (Куба).

В нашата школа ще имате удоволствието да се учите на салса при едни от най-добрите танцьори в България. Силвия Петрунова и Атанас Месечков ще бъдат на ваше разположение ежеседмично.

Бачата
Бачата: Популярна музика и танц, възникнали в провинциалните части на Доминиканската Република. Произхождащ от латиноамериканската традиционна музика първоначално жанрът наричан “amargue” (горчивина или тъжна музика) впоследствие става известен като Бачата с основна застъпена тема романтични истории – любов, раздяла, щастие, тъга.

Zumba Fitness
Зумба е забавна трнировка под звуците на салса, меренге, регетон, кумбия, ча-ча, хип-хоп, ориентал и много други забавни танцови ритми. Зумба не само ще ви зареди с добро настроение, но ще ви помогне да изгорите и доста излишни калории, допринасяйки за вашата перфектна спортна форма.

В динамичното темпо на най-популярните танцови стилове се включват движения, в които участват всички части на вашето тяло. Часовете са приятни, стъпките са лесни, в определен ритъм и се запомнят бързо. Докато тренирате Зумба, за една тренировка се изгарят между 500 и 700 калории по изключително забавен начин без изобщо да разберете колко голямо е всъщност натоварването за цялото тяло. А резултатите от бурните танци няма да закъснеятzumba.

Зумба е подходяща за хора с различна двигателна култура и спортна форма (или липса на такива). Това е уникална програма, създадена от колумбиеца Бето Перез, в която могат да се включат както жени, така и мъже. ЗУМБА Фитнес е тренировката, която ви поддържа в отлична физическа форма и повишава вашия тонус като в същото време ви предоставя един час страхотно забавление с лицензиран инструктор и оригинална музика, подбрана специално за вас от създателите на програмата.

Пилатес: Система от упражнения разработена преди повече от деветдесет години от германеца Йозеф Пилатес. Тя укрепва и тонизира мускулите, подобрява стойката, дава гъвкавост и равновесие и прави фигурата по-стройна. Методът разглежда тялото като едно цяло, не изолира група мускули и не работи само върху опредена област - характерно за фитнес системите. Целта е постигане на равновесие, подобряване на кръвообращението, облекчаване от стреса, повишаване на издръжливостта.

Български Народни Танци: Казват, че танцовият фолклор на един народ е и мярка за неговия духовен живот. Българското хоро, най – вероятно оставено ни в наследство от древните траки винаги е предизвиквало вулкан от емоции у зрителя и участващите в него. Неслучайно този танц е оцелял през вековете и до днес, танц разказващ за характера на един народ. Характер, толкова различен в отделните части на България, но обединен от силата на духа и стремежа на човек да бъде свободен. Популярни хора преподаващи се в Mesechkov Dance School според фолклорната област:

  • Добруджанска етнографска област – „Ръченик“, „Сборенка“, „Ръка“, „Тропанка, „Черкезката“ и други.
  • Пиринска етнографска област – „Македонско“, „Джангурица“, „Ширто“, „Малашевско“ и други.
  • Родопска етнографска област – „Сворното“, „Право Родопско“, „Бачковско“, „Павелско“ и други.
  • Северняшка етнографска област – „Дунавско“, „Ситно Влашко“, „Шира“, „Чичовото“, „Дайчово“, „Еленино“, „Пайдушко“, „Бачковско“, „Самоковско“ и други.
  • Тракийска етнографска област – „Право Тракийско“, „Копаница“, „Трите пъти“, „Тракийска ръченица“ и други.
  • Шопска етнографска област – „Граовско“, „Четворно“, „Шопска ръченица“ и други.

Преподавателите по рисуване са висококвалифицирани педагози-художници. Уроците могат да бъдат предназначени за деца, ученици и възрастни. Освен за придобиване на общи познания и култура по рисуване, уроците  могат да бъдат с цел подготовка за кандидатстване в средните художествени училища по изобразителни и приложни изкуства. Включват живопис, графика, етюд, композиция и други. 

Малките и големи школници могат да съчетаят удоволствието от обучението  си в залите на MESECHKOV DANCE SCHOOL .

Днес курсовете по Актьорско майсторство са нужни на всеки пети човек. По статистика именно всеки пети човек не просто мечтае за възможни промени към по-добро, но и е готов активно да съдейства за своя успех. Време е да създадете своя път към успех и по-добро с курсовете в студиото на Mesechkov Dance School.

Ние сме уверени, че нашите курсове по Актьорско майсторство са шанс за всеки да промени и подобри своя начин на  живот. От самото начало на нашата дейност най-важно за нас е съчетанието на професионализъм и достъпност. На курсовете може  да развиете своя глас, да подобрите навиците на общуване, да се научите на методите за влизане в различни ролеви състояния. Курсовете по Актьорско майсторство са прекрасен способ да си починете, да се отклоните от проблемите и да се пренесете в необятния свят на творчеството.

Курсът Актьорско майсторство е създаден за тези, които искат да разкрият в себе си творческия потенциал, да се избавят от страха пред публика, правилно и красиво да интерпретират своите мисли, да станат освободени и открити, а също и за тези, които искат да се запознаят със сцената. Учебните курсове са предназначени за студенти, политици, бизнесмени, пиар-специалисти, юристи, служители в  социалните и образователни учреждения, а също и за широк кръг хора, интересуващи се от построяване на ефективно общуване чрез техниките на актьорското майсторство.

Нашите предимства:

Индивидуален подход към всеки е основното ни предимство и разлика от всички други школи .

Изкуството не търпи небрежност, затова нашите специалисти разработиха програма, съгласно която обучението по Актьорско майсторство се провежда с малки групи ( 8-10 човека). За сметка на това се постига максимален контакт на водещият с участниците, обезпечава се индивидуален подход и ефективност на обучението.

Ако искате да бъдете следващия ментор, посетете курсът Актьорско майсторство.

80 лева за 12 часа , събота и неделя от 18 до 19.30- от 5.11.2016

Открий вълшебния свят на музиката!
Вярвам, че уроците по пиано трябва да са забавни, построени на солидна техническа основа, стимулиращи въображението и отговарящи на личността и целите на ученика.

Всеки може да се научи

Възрастни или деца над 5г. Уроците постепенно разкриват основите на четене и свирене на музика

Започнете още сега

За първият урок по пиано са необходими единствено желание, мотивация и любов към музиката.

Изучаването на всеки музикален инструмент има много доказани ползи. Музиката помога за хармоничното развитие на децата и обогатява живота на възрастните.

.

Мисията на

Mesechkov Dance School удовлетворява всяка ваша танцова мечта. Гарантира комплексното развитие на качества у малки и големи. Задоволява целите на своите клиенти, независимо от техните предпочитания в областта на танците. Чрез красотата на танца ние обединяваме социалност, професионализъм и спортно-културно възпитание на всички наши ученици.

Визията на

Mesechkov Dance School преобразява танцовото изкуство в България от любителско на професионално ниво.

Гарантираме качество от световно ниво.

Mesechkov Dance School е правилното място за всички, които са подвластни на танца във всичките му измерения.

Контакт инфо

  • Адрес: гр. София

Бул. Тодор Александров № 28 , ет. 3
сградата на Прокредит Банк
Вход откъм Ул. Осогово