Стилове

кликнете върху избрания стил, за да се запознаете с характера на тренировката и танца

 САМБА

Самбата е музикален жанр, от който произлиза вид танц с африкански произход, изпълнен за пръв път в Бразилия и считан за една от основните бразилски културни манифестации.Сред характерните черти на самбата са акомпанимента на танца с кратки анонимни и мелодични фрази, основен мотив в стила самба ди рода, създаден в местността Реконкаво Баяно,в щата Баия и пренесен през втората половина на 19 век от африкански негри в Рио де Жанейро, тогавашната столица на Бразилската империя.

Ча-ча-ча

Ча-ча-ча е латиноамерикански танц с кубински произход, разновидност на мамбо, който става популярен през 1940 година. Изпълнява се под съпровода на музикален стил, носещ същото име и е представен за първи път от кубинския композитор и виолонист Jorrín. Ритъмът е развит на база чрез синкопиране на четвъртия удар.

Румба

Румба е най-бавният танц сред латиноамериканските танци с родина Куба, 
наричан „танцът на любовта“.По време на танца партньорите извършват характерни,
 сложни, но и много красиви фигури и стойки. В състезателните танци румба се 
 смята за почивката между другите ритмични латиноамерикански танци.
 
Пасо добле

Пасо Добле  е испански танц, имитиращ корида.
Пасо добле е бил един от многото испански народни танци, 
свързани с различни аспекти на испанския живот. 
В частност пасо добле е  посветен на боевете с бикове.
 Танцьорите на пасо добле представят матадора и неговия плащ и характера
 на музиката съответства на процесията преди коридата.
 Ролята на плащта най-често играе жената. Размерът на такта е 2/4 или 6/8.

За първи път боя с бикове се появил на остров Крит, но чак в началото на 18 век започнали да се провеждат в Испания. Танцът за първи път е изпълнен във Франция през 1920 г, и през 40-те години на 20 век станал популярен във висшето парижко общество, поради което и много стъпки и фигури имат френски наименования.

Джайв
Джайв е спортен танц, смятан за най-ритмичният, атрактивният и привличащ погледа.
Това е последният танц в програмата на латиноамериканските танци. 
Той е определящ при оценяването на двойката, понеже съдиите разбират 
дали танцьорите са изморени, а ако те са бодри и пълни с енергия,
 това означава, че са добре подготвени и най-често биват допускани 
 до следващия финал.

Салса
Салса  е танц по двойки, който се изпълнява на салса музика. Понякога се танцува и самостоятелно. Името на испански означава сос, или в този случай вкус или стил. Означава сос в истинския си смисъл, защото салсата е смесица от много стилове, звуци и инструменти.
Според музиковедите и музикалните историци името салса е прието сред танцьорите постепенно в продължение на няколко десетилетия. За първи път думата се чува по радиото в композицията на Игнасио Пиньейро (Ignacio Pineiro), посветена на стар негър продаващ бутифара (вид наденица) на централната улица на Матансас (Куба).

В нашата школа ще имате удоволствието да се учите на салса при едни от най-добрите танцьори в България. Силвия Петрунова и Атанас Месечков ще бъдат на ваше разположение ежеседмично.

Бачата
Бачата: Популярна музика и танц, възникнали в провинциалните части на Доминиканската Република. Произхождащ от латиноамериканската традиционна музика първоначално жанрът наричан “amargue” (горчивина или тъжна музика) впоследствие става известен като Бачата с основна застъпена тема романтични истории – любов, раздяла, щастие, тъга.

Контакт инфо

  • Адрес: кв. Манастирски ливади, София

ул. „Околовръстен път“ 27, 1680

Мисия

Mesechkov Dance School удовлетворява всяка ваша танцова мечта. Гарантира комплексното развитие на качества у малки и големи. Задоволява целите на своите клиенти, независимо от техните предпочитания в областта на танците. Чрез красотата на танца ние обединяваме социалност, професионализъм и спортно-културно възпитание на всички наши ученици.

Визия

Mesechkov Dance School преобразява танцовото изкуство в България от любителско на професионално ниво.

Гарантираме качество от световно ниво.

Mesechkov Dance School е правилното място за всички, които са подвластни на танца във всичките му измерения.