Стилове

You are here

Стилове

кликнете върху избрания стил, за да се запознаете с характера на тренировката и танца

В часовете по Cardio Dance Steps ще научите в движение основите на повечето латино танци и ще се тонизирате в една незабравима тренировка заедно със звездата от “Dancing With The Stars” АТАНАС МЕСЕЧКОВ.
Кардио тренировката е важна част от тренировъчния план и не трябва да се пренебрегва.

Ефекти от кардио тренировката:
– намалява процента на подкожни мазнини;
– подобрява функциите на сърцето;
– кръвообращението се ускорява, което води до по-добра работа на мускулите;
– намалява стреса;
– повишава тонуса;
– подобрява кондицията на тялото.

Очакваме ви да се забавляваме заедно!

Групи за деца

Тези групи се провеждат  всеки ден и са водени лично от  – Атанас Месечков. Тук Вашите деца ще се научат да танцуват , да общуват с деца на различна възраст, ще се научат да бъдат амбициозни и всеотдайни . Най-добрите ще имат възможността да станат състезaтели и да участват в многобройните турнири, фестивали и различни мероприятия, организирани от  най-големте танцови Федерация в България.

Индивидуални уроци

Треньора на звездите е еидн и това е Атанас Месечков който е  изцяло на Ваше разположение в удобно за Вас време. Тук можете да станете истински танцьори като звездите в Dancing With The Stars. Можете да се забавлявате и в същото време да поддържате невероятна физическа форма.

Групи за възрастни

Танците са страст – за тях няма максимална възраст. Ежедневно под напътствията на Атанас Месечков ще можете да се потопите в магията на танца. Ще създадете нови  приятелства,  музиката ще покори тялото и душата ви.
Ако танцувате редовно, имате възможността да поддържате страхотна форма и младежки дух.

Шоупрограми

Ако искате професионална програма с танци за Вашите празненства, рождени дни или сватби – тук са мястото и хората, които ще Ви ги осигурят на достъпни цени.

 САМБА

Самбата е музикален жанр, от който произлиза вид танц с африкански произход, изпълнен за пръв път в Бразилия и считан за една от основните бразилски културни манифестации.Сред характерните черти на самбата са акомпанимента на танца с кратки анонимни и мелодични фрази, основен мотив в стила самба ди рода, създаден в местността Реконкаво Баяно,в щата Баия и пренесен през втората половина на 19 век от африкански негри в Рио де Жанейро, тогавашната столица на Бразилската империя.

Ча-ча-ча

Ча-ча-ча е латиноамерикански танц с кубински произход, разновидност на мамбо, който става популярен през 1940 година. Изпълнява се под съпровода на музикален стил, носещ същото име и е представен за първи път от кубинския композитор и виолонист Jorrín. Ритъмът е развит на база чрез синкопиране на четвъртия удар.

Румба

Румба е най-бавният танц сред латиноамериканските танци с родина Куба, 
наричан „танцът на любовта“.По време на танца партньорите извършват характерни,
 сложни, но и много красиви фигури и стойки. В състезателните танци румба се 
 смята за почивката между другите ритмични латиноамерикански танци.
 
Пасо добле

Пасо Добле  е испански танц, имитиращ корида.
Пасо добле е бил един от многото испански народни танци, 
свързани с различни аспекти на испанския живот. 
В частност пасо добле е  посветен на боевете с бикове.
 Танцьорите на пасо добле представят матадора и неговия плащ и характера
 на музиката съответства на процесията преди коридата.
 Ролята на плащта най-често играе жената. Размерът на такта е 2/4 или 6/8.

За първи път боя с бикове се появил на остров Крит, но чак в началото на 18 век започнали да се провеждат в Испания. Танцът за първи път е изпълнен във Франция през 1920 г, и през 40-те години на 20 век станал популярен във висшето парижко общество, поради което и много стъпки и фигури имат френски наименования.

Джайв
Джайв е спортен танц, смятан за най-ритмичният, атрактивният и привличащ погледа.
Това е последният танц в програмата на латиноамериканските танци. 
Той е определящ при оценяването на двойката, понеже съдиите разбират 
дали танцьорите са изморени, а ако те са бодри и пълни с енергия,
 това означава, че са добре подготвени и най-често биват допускани 
 до следващия финал.

Салса
Салса  е танц по двойки, който се изпълнява на салса музика. Понякога се танцува и самостоятелно. Името на испански означава сос, или в този случай вкус или стил. Означава сос в истинския си смисъл, защото салсата е смесица от много стилове, звуци и инструменти.
Според музиковедите и музикалните историци името салса е прието сред танцьорите постепенно в продължение на няколко десетилетия. За първи път думата се чува по радиото в композицията на Игнасио Пиньейро (Ignacio Pineiro), посветена на стар негър продаващ бутифара (вид наденица) на централната улица на Матансас (Куба).

В нашата школа ще имате удоволствието да се учите на салса при едни от най-добрите танцьори в България. Силвия Петрунова и Атанас Месечков ще бъдат на ваше разположение ежеседмично.

Бачата
Бачата е популярна музика и танц, произхождащи от Доминиканската република.
Основният инстурмент, на който се свири, е китара. Темата им обикновено е романтична, като най-често текста разказва история за несподелена любов и разбито сърце.

За първи път бачата официално е призната като музикален стил през 1961 г., когато е направен първият звукозапис от Хосе Мануел Калдерон на първия сингъл “Borracho de amor” и “Que sera de mi (Condena).Възникването на бачата се свърза с напрегната социална обстановка, която цари в Доминиканската република в началото на 1960-те години след свалянето на диктатора Рафаел Леонидас Трухильо Молина.

В началото се е приемала само като музика за слушане, но с ускоряване на ритъма и възникване на нови стъпки, бачата започва да се възприема като танцувален стил.

Zumba Fitness
Зумба е забавна трнировка под звуците на салса, меренге, регетон, кумбия, ча-ча, хип-хоп, ориентал и много други забавни танцови ритми. Зумба не само ще ви зареди с добро настроение, но ще ви помогне да изгорите и доста излишни калории, допринасяйки за вашата перфектна спортна форма.

В динамичното темпо на най-популярните танцови стилове се включват движения, в които участват всички части на вашето тяло. Часовете са приятни, стъпките са лесни, в определен ритъм и се запомнят бързо. Докато тренирате Зумба, за една тренировка се изгарят между 500 и 700 калории по изключително забавен начин без изобщо да разберете колко голямо е всъщност натоварването за цялото тяло. А резултатите от бурните танци няма да закъснеятzumba.

Зумба е подходяща за хора с различна двигателна култура и спортна форма (или липса на такива). Това е уникална програма, създадена от колумбиеца Бето Перез, в която могат да се включат както жени, така и мъже. ЗУМБА Фитнес е тренировката, която ви поддържа в отлична физическа форма и повишава вашия тонус като в същото време ви предоставя един час страхотно забавление с лицензиран инструктор и оригинална музика, подбрана специално за вас от създателите на програмата.

SPINNING

Спининг е групово аеробно занимание, изразяващо се в организирано каране на специално пригодени за случая колела на закрито, наречени спинери. Провежда се от квалифицирани инструктори и може да бъде както ниско, така и високоинтензивно. Колелата и хореографията при спининг са създадени да имитират колоездене в пресечена местност. Натоварването се регулира чрез винт за съпротивлeниe, с който е снабдено всяко спининг колело.

Продължителността на един час по спининг е между 45-90 минути, през които участниците следват командите на инструктора и  преминават през различни етапи – изкачване, спускане, спринтове и др. 

Както всяко едно аеробно ориентирано занимание и спинингът започва със загрявка, преминава през основната аеробна част, която има продължителност не по-малко от 20 минути и след това сърдечният ритъм на участниците плавно се връща обратно до стойностите, характерни при започването на часа.

Проучвания сочат, че при 40 минути спининг се изгарят около 500 калории. Трябва да се има предвид, че тази стойност е само ориентировъчна, тъй като количеството изгорени калории се влияе от интензивността на тренировката и други фактори.

Положителни ефекти от спининг

При редовно занимаване със спининг може да очаквате:

развиване на силно, издръжливо и здраво сърце.
по-голяма аеробна издръжливост при натоварвания за по-дълги периоди от време;
намаляване времето за възстановяване на организма след тренировка;
възможност да акумулирате повече енергия;
загуба на много телесни мазнини.

НАРОДНИ ТАНЦИ

Казват, че танцовият фолклор на един народ е и мярка за неговия духовен живот. Mesechkov Dance School ви предлага обучение при един от големите танцови имена в сферата на народните танци Илко Желязков професионален танцьор завършил Национално училище за танцово изкуство.
Работи в НФА Българе и преподава народни танци от повече от 5 години.Той е тясно профилиран в хора занимаващи се в сферата на обучение, за любители на български народни танци. Тук е вашето прекрасно място, където под ритъма на родните хора и ръченици всички могат да се научат да танцуват.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И ДОБРЕ ДОШЛИ!

Преподавателите по рисуване са висококвалифицирани педагози-художници. Уроците могат да бъдат предназначени за деца, ученици и възрастни. Освен за придобиване на общи познания и култура по рисуване, уроците  могат да бъдат с цел подготовка за кандидатстване в средните художествени училища по изобразителни и приложни изкуства. Включват живопис, графика, етюд, композиция и други. 

Малките и големи школници могат да съчетаят удоволствието от обучението  си в залите на MESECHKOV DANCE SCHOOL .

Днес курсовете по Актьорско майсторство са нужни на всеки пети човек. По статистика именно всеки пети човек не просто мечтае за възможни промени към по-добро, но и е готов активно да съдейства за своя успех. Време е да създадете своя път към успех и по-добро с курсовете в студиото на Mesechkov Dance School.

Ние сме уверени, че нашите курсове по Актьорско майсторство са шанс за всеки да промени и подобри своя начин на  живот. От самото начало на нашата дейност най-важно за нас е съчетанието на професионализъм и достъпност. На курсовете може  да развиете своя глас, да подобрите навиците на общуване, да се научите на методите за влизане в различни ролеви състояния. Курсовете по Актьорско майсторство са прекрасен способ да си починете, да се отклоните от проблемите и да се пренесете в необятния свят на творчеството.

Курсът Актьорско майсторство е създаден за тези, които искат да разкрият в себе си творческия потенциал, да се избавят от страха пред публика, правилно и красиво да интерпретират своите мисли, да станат освободени и открити, а също и за тези, които искат да се запознаят със сцената. Учебните курсове са предназначени за студенти, политици, бизнесмени, пиар-специалисти, юристи, служители в  социалните и образователни учреждения, а също и за широк кръг хора, интересуващи се от построяване на ефективно общуване чрез техниките на актьорското майсторство.

Нашите предимства:

Индивидуален подход към всеки е основното ни предимство и разлика от всички други школи .

Изкуството не търпи небрежност, затова нашите специалисти разработиха програма, съгласно която обучението по Актьорско майсторство се провежда с малки групи ( 8-10 човека). За сметка на това се постига максимален контакт на водещият с участниците, обезпечава се индивидуален подход и ефективност на обучението.

Ако искате да бъдете следващия ментор, посетете курсът Актьорско майсторство.

80 лева за 12 часа , събота и неделя от 18 до 19.30- от 5.11.2016

Открий вълшебния свят на музиката!
Вярвам, че уроците по пиано трябва да са забавни, построени на солидна техническа основа, стимулиращи въображението и отговарящи на личността и целите на ученика.

Всеки може да се научи

Възрастни или деца над 5г. Уроците постепенно разкриват основите на четене и свирене на музика

Започнете още сега

За първият урок по пиано са необходими единствено желание, мотивация и любов към музиката.

Изучаването на всеки музикален инструмент има много доказани ползи. Музиката помога за хармоничното развитие на децата и обогатява живота на възрастните.

.

Мисията на

Mesechkov Dance School удовлетворява всяка ваша танцова мечта. Гарантира комплексното развитие на качества у малки и големи. Задоволява целите на своите клиенти, независимо от техните предпочитания в областта на танците. Чрез красотата на танца ние обединяваме социалност, професионализъм и спортно-културно възпитание на всички наши ученици.

Визията на

Mesechkov Dance School преобразява танцовото изкуство в България от любителско на професионално ниво.

Гарантираме качество от световно ниво.

Mesechkov Dance School е правилното място за всички, които са подвластни на танца във всичките му измерения.

Контакт инфо

  • Адрес: гр. София

Бул. Тодор Александров № 28 , ет. 3
сградата на Прокредит Банк
Вход откъм Ул. Осогово